tirsdag den 7. maj 2013

Dag 3 - San Francisco

Morgenen startede lettere dramatisk kl 5.30, hvor vi begge vågnede ved lugten af røg og nogen der råbte. I tøjet og ud på gangen, hvor elevatoren ikke virkede og ingen andre umiddelbart var bekymrede over lugten. Så ned af trapperne til "manageren", som fortalte, at en hjemløs havde startet ild i noget skrald inde i parkeringsdelen i stueetagen på motellet, men han havde fået det slukket.

Morgenmaden indtog vi på IHOP. Vi var lige ved at falde ned af stolene, da vi så priserne: 190kr for en omelet m. frugt og røræg, kalkunbacon, frugt og groft toastbrød og kaffe til begge. Prisen er godt nok inkl. drikkepenge, men det var da noget pebret :-O. Maden var da okay, men nu ser vi altså frem til at få en køletaske, så vi kan leve lidt billigere ;-).

Efter morgenmad gik turen til Golden Gate Bridge, som blev bygget i perioden 1933-37. Broen er lavet af stål og der er ansat en gruppe malere kun til at male broen. For pga. saltet fra vandet eroderes malingen hurtigt - malerne starter derfor forfra, når de har malet det hele. Ved broens Visitor Center så vi både en kolibri og delfiner :-)



Med lidt startvanskeligheder lykkedes det os at tage bussen ned til Golden Gate park, eller ihvertfald Golden Gate Street, for vi kom lige tidligt nok at bussen, men så fik vi også set lidt af University of San Francisco og deres tilhørende kirke.
I Golden Gate Park var vi på California Academy of Sciences. En blanding af akvarium, miniregnskov, experimentarium og planetarium. Bygningen er skabt af en fransk arkitekt, og taget er belagt med græs og blomster, som optager regnvand og omdanner CO2 til ilt. I parken så vi også et egern og en dog walker :-)
 

På turen hjemad tog vi forbi The Painted Ladies ved Alamo Square. 6 gamle træhuse i victoriansk stil, som overlevede rystelserne i 1906. Vi lagde også turen forbi Japantown, men det sagde ikke lige os så meget.
Fun fact: Parken ved Alamo Square er bruges i filmen "The Five-year Engagement" :-)


Vi var super heldige med vejret ved Golden Gate Bridge. På vej hjem var de meste af broen og den gode udsigt dækket af den verdenskendte tåge.



I morgen henter vi bilen i lufthavnen og kører mod Yosemite National Park. Med tanke på vores ben og fødders tilstand, ser vi faktisk frem til at skulle ud og køre nogle timer :-).




2 kommentarer:

  1. Det kan man da kalde Sisyfos-arbejde, at male den bro :)

    Fine billeder af alt muligt spændende!

    KH Ingrid

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ingrid.
      Det er altid rart at vide, at man aldrig bliver arbejdsløs ;-)
      Og mange tak. Jeg håber folk nyder billederne :-) Jeg glæder mig til at se den blæst op på min computerskærm derhjemme. Er svært helt at se kvaliteten på IPad :-)
      Kh. Louise

      Slet