søndag den 19. maj 2013

Dag 15 - Monument Valley og Horseshoe Bend

Endnu en dag med vilde naturoplevelser! :-)
Fra Flagstaff tik turen i dag videre til Monument Valley, hvor vi zigzaggede lidt ud og ind af Utah :-). Vi kørte en tur rundt i dalen på røde jord-/sandveje med nogle huller og niveauforskelle, som gav os noget af en gyngetur i Captiva'en. Godt det ikke var den lille blå vi havde med ;-). Turen rundt er 17 mil/27 km og tager 1,5-2 timer.
Monument Valley er et indianer-reservat, hvor jorden er mere eller mindre gold, men pga. naturens udformning kan de tjene penge på adgang til dalen, ture i jeeps og trucks, samt til hest og salg af smykker, mad og kunst. En guidet tur rundt i dalen tager 2,5-3 timer.
Klipperne starter som mesaer (spansk for borde - pga. Deres flade overflader), som med tiden eroderer og bliver til buttes (udtales bee-utes) og til sidst bliver de til spirer.

Butte'n til højre er navngivet Elephant.

 
Og lige The Camel Butte også :-)

Efter Monument Valley, hvor vejret stille og roligt viste sig fra en værre og værre side med blæst, sandstorm og regn i varierende grad, tog vi videre til Page. Her tog vi ud og se Horseshoe Bend, hvor Colorado-floden bugter sig med 270 grader. Et super flot sted, hvor vi fik et sug i maven, da vi nærmede os kanten for at se bugtningen :-). 

Til aften forsøgte vi os med en gang mexikansk. Det var ikke rigtigt en succes. Smagen af maden var ok, men begge vores tallerkner bar præg af at have stået under en varmelampe i et stykke tid. Maden var ikke varm som nylavet mad og der var skind på bønnerne :-/. Men man kan jo ikke altid være heldig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar