fredag den 24. maj 2013

Dag 19 - Las Vegas

Vi tog turen ud til Hoover Dam, hvor vi købte en guidet tur til 30$ pr. person, hvor vi blev vist rundt inde i dæmningen og turbine-rummet.





Man begyndte byggeriet af Hoover Dam i 1931. I 1934 stod den massive og imponerende konstruktion færdig. Som udgangspunkt skulle dæmningen være en hjælp til at fordele vandet mellem de mange stater langs Colorado River, men dæmningen skulle også gøre, at floden kunne bruges til kunstvanding af afgrøder. I dag produceres 1/3del af amerikanske grønsager og frugter på marker, som kunstvandes fra Colorado River.
For at kunne betale for statslånet besluttede man, at dæmningen også skulle kunne producere el. Der produceres årligt 4 billioner kilowatt-timer.

 

Den hvide kant på de omgivende klipper er den kritiske vandstand.

Til aften var det meningen, at vi ville prøve en af de berømte buffeter på enten Bellagio eller Caesar's Palace, men vi kom for sent ud, så der var virkelig lange køer! Vi endte med at sidde i baren og spise på restaurant Gilley's uden for vores hotel. Vi fik begge "baby back ribs" og de var SÅ lækre :-D!!!



Ingen kommentarer:

Send en kommentar